Great Otobüsü Mersin Teknopark'ta

Mersin Teknopark ve British Council işbirliği ile düzenlenen Great Kampanyası kapsamında Birleşik Krallık'ın ikonu çift katlı Londra otobüsü Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni ziyaret etti.

Türk Dünyasından Haberler 21.11.2013 11:09:29 0
Great Otobüsü Mersin Teknopark

Mersin Teknopark ve British Council işbirliği ile düzenlenen Great Kampanyası kapsamında Birleşik Krallık’ın ikonu çift katlı Londra otobüsü Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni ziyaret etti.

Great Otobüsü’nü ziyaret  eden öğrenciler mesleki eğitimler, yaz okulları, dil eğitimleri, yüksek lisans, burs olanakları ve vize başvuruları konusunda merak ettiklerini öğrendi. GREAT kampanyası ile Türkiye’den çok sayıda öğrenciye ulaşan British Council eğitim uzmanları, Dünya çapında en iyi 200 üniversitesinin 30’undan fazlasına ev sahipliği yapan İngiltere’deki eğitim fırsatlarını da Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi öğrencilerine aktardı. 18 Kasım öğleden sonra Mersin Üniversitesi Kampüsü’nde Mersin Teknopark’ı  ziyaret eden Great Otobüsü, Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Great Otobüsünü gezen öğrenciler, bolca fotoğraf çektirdi.

Londra şehir hatlarında kullanılan iki katlı kırmızı otobüs Dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından tasarlandı. En son teknoloji ile üretilen çevre dostu hibrid araç, dizel ve elektrik kullanarak eski nesil otobüslerin neredeyse yarısı kadar karbondioksit üretiyor. Yaklaşık bir ay boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret eden otobüsün Mersin turu; Mersin Teknopark, İngiliz Ticaret Odası (BCCT), British Council, Shell, MINI ve Akfen desteği ile gerçekleştirildi.

Beş Kişiye Ücretsiz Tam Burslu Eğitim Programı

Great kampanyası boyunca great bus’ın resmini çekip #GREATyollarda hashtagi ile paylaşan ve en çok beğeniyi alan ilk üç fotoğrafın sahibi kampanya sonunda GREAT Türkiye için özel olarak hazırlanan hediyelerin sahibi olacak. Ayrıca Facebook üzerinden 26 Ekim itibariyle başlayan ve bir ay sürecek olan yarışmada sorulan sorulara doğru yanıt veren beş katılımcı İngiltere’de tam burslu eğitim programlarına gitme hakkı kazanacak. Yarışmayı kazanmak için yanıtların gizli olduğu www.educationuk.org/turkey adresini ziyaret etmek gerekiyor. Tam burslu eğitim programlarını kazanan kişilerin uçak, konaklama ve vize işlemleri dâhil tüm masrafları ödül veren eğitim kurumları; Edinburgh College, De Montfort University, University of Westminster, University of East Anglia, Live Language Glasgow tarafından karşılanacak. Ayrıca yarışmaya katılan beş kişi ücreti British Council tarafından karşılanacak olan IELTS sınavına katılım hakkı kazanacak.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00